Norvegia nu va interzice motoarele cu ardere internă

e474a47fa4b27b3bed09683ba0f4e299

Chiar și după anul 2025 în Norvegia se vor vedea circulând în continuare automobile cu motoare cu ardere internă. Acest lucru a fost clarificat de guvernul de la Oslo. Se demontează astfel un raport din presă care anunța exact contrariul. Cu toate acestea, este adevărat că guvernul norvegian urmărește să reducă dramatic emisiile de CO2.

Norvegia a respins informațiile prezentate de un raport recent din presă, conform căruia țara va introduce o interdicție generală asupra automobilelor cu ardere internă. Norvegia nu are în vedere interzicerea sub orice formă, a vânzării de automobile cu motoare diesel sau pe benzină, spune un purtător de cuvânt al Ministerului Transporturilor de la Oslo.

Guvernul scandinav vrea însă, prin eforturi substanțiale, să promoveze achiziția de automobile ecologice, dar va recurge la motivații pozitive și nu la măsuri radicale. Dezvoltarea rapidă a noilor tehnologii și a noilor tipuri de combustibili va determina de la sine înlocuirea completă pe termen lung a motoarelor cu ardere internă. Astfel că nu este nevoie de nici un fel de interdicții la înmatriculare.

Norvegia și-a fixat obiectivul de a limita emisiile toxice de CO2 a mașinilor noi la o medie de 85 de grame pe kilometru până în anul 2020. Până în anul 2050 norvegienii vor să devină o societate cu un nivel foarte redus al emisiilor de CO2.

Agenția de știri dpa a raportat anterior că Norvegia intenționează să introducă în mai puțin de 10 ani o interdicție totală a înmatriculărilor de automobile cu motor cu ardere internă. S-a spus că din anul 2025 nu se va mai permite înmatricularea de mașini noi cu motoare diesel sau pe benzină, iar acestea vor fi înlocuite obligatoriu de alternative electrice sau pe bază de combustibili ecologici.

Norvegia este deja lider în domeniul sistemelor alternative de propulsie. Țara se numără, pe lângă Marea Britanie, printre cei mai mari producători de petrol din Europa Occidentală, subvenționând însă masiv achiziția de automobile electrice. În Norvegia există astfel semnificativ mai multe vehicule cu propulsie electrică decât în orice altă țară europeană.

Guvernul norvegian va prezenta Parlamentului în primăvara următoare un plan național pentru transporturi pentru perioada 2018-2029, în care sunt incluși pașii pentru reducerea emisiilor de CO2 și restructurarea sistemului de transport.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Norwegen-verbietet-Benziner-und-Diesel-nicht-article18432301.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 63 = 68