Norvegia propune o taxă pentru automobile electrice care ar putea afecta Tesla

Norvegia este de departe cel mai prietenos loc de pe Pământ pentru automobilele electrice. Stimulentele generoasve ale guvernului au condus la un boom al acestora, țara fiind acum a treia țară ca mărime pentru constructorul auto din Silion Valley.

Cu toate acestea, ultima propunere fiscală a autorităților din Norvegia ar putea avea implicații serioase pentru Tesla în viitorul apropiat. Bugetul propus pentru 2018 include o nouă taxă pentru automobilele lipsite de emisii dar cu masă ridicată, taxă care are rolul de a compensa pentru factura grosolană lasată în urmă de măsurile de sprijin pentru achiziția mașinilor electrice.

Taxa ar putea pune o sarcină suplimentară de 9000 de dolari pe automobilele pe care guvernul norvegian le consideră a fi cu masă ridicată, spun cei de la Business Insider. La modul concret, Tesla Model X P100D va intra în această categorie de taxare cu o masă de peste 2500 de kilograme.

Tesla are tendința de a utiliza pachete de baterii de dimensiuni mai mari și implicit mai grele, pentru a putea să ofere clienților o autonomie mai mare a vehiculului, specifică automobilelor electrice din clasa premium. Model X P100D ar putea reprezenta însă o excepție, pentru că bugetul prevede implementarea unei taxe mult mai reduse pe automobilele mai ușoare, taxa în cazul unui Tesla Model S 75D, care cântărește doar 2100 kilograme va fi de doar 900 de dolari.

Începând din acest an, jumătate din vânzările de automobile noi din Norvegia trebuie să fie hibride sau complet electrice, iar Tesla Model S a fost printre cele mai bine vândute automobile din această țără. Posibila introducere a taxei este oarecum ironică deoarece Norvegia iubește automobilele electrice, iar acest lucru se datorează în special faptului că guvernul le-a sprijinit prin mai multe măsuri, cum ar fi prime la achiziție, scutire de impozit, facilități fiscale, scutire de alte taxe pe care deținătorii de automobile cu motor clasic trebuie să le plătească.

http://www.greencarreports.com/news/1113229_norway-proposes-electric-car-tax-that-could-affect-tesla-significantly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

29 − 25 =