Norvegia testează un cargobot electric fără echipaj

3l850026

Norvegia testează un cargobot electric fără echipaj
O navă robot ar urma să transporte containere prin intermediul căilor navigabile de-a lungul coastei norvegiene și astfel să elibereze străzile de trafic. “ReVolt” va fi alimentat prin baterii și călătorește ca prin magie. Este în desfășurare un test cu o versiune miniaturizată.

Cercetătorii furnizorului de tehnologie DNV GL au dezvoltat o navă pentru distanțe scurte, fără echipaj, alimentat de o baterie. În prezent, modelul de navă este realizat la o scară de 1 la 20 și este în teste începând cu primăvara anului 2014, spune DNV GL.

Conceptul de navă a primit numele de “ReVolt” și a fost utilizat la sugestia guvernului, scopul final al acestui proiect este de a muta traficul cauzat de transportul de mărfuri de pe șosele pe căile navigabile de-a lungul coastei norvegiene. Astfel infrastructura ar putea fi ușurată. Autonomia viitoarei nave-robot se ridică la 100 de mile marine, apoi bateria are nevoie să fie reîncărcată timp de patru ore.

Nava “ReVolt” este în concept lungă de 60 de metri și lată de 14,5. Poate primi la bord fix 100 de containere standard (TEU), dar și alte bunuri, precum automobile. Nava se deplasează cu o viteză de șase noduri și astfel este ceva mai lentă decât alte nave de coastă, prin acest lucru recuându-se rezistența apei și cheltuielile cu energia. ReVolt poate economisi peste 34 de milioane de dolari în durata sa de viață de 30 de ani datorită unor costuri foarte reduse de întreținere, în comparație cu modelele cu motor diesel.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Norwegen-testet-fuehrerlosen-Elektro-Frachter-article13720731.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 37 = 41