Norvegia va interzice motoarele diesel și pe benzină

81926213

Pentru a-și atinge obiectivele climatice, fiecare țară se confruntă cu provocări. Norvegia ia măsuri drastice. Își propune ca din anul 2025 să interzice circulația oricărui automobil care are motor cu ardere internă. Majoritatea din Parlament pare să fie sigură, iar legea ar putea fi adoptată cu ușurință.

Norvegia intenționează să ia măsuri drastice în lupa cu schimbările climatice. Dacă va fi după cum dorește guvernul norvegian, din anul 2025 nu vor mai circula pe străzi nici un fel de automobil diesel sau cu motoare pe benzină.

Astfel, emisiile de noxe vor fi reduse substanțial. Acesta este un punct important în strategia de transport național, care este în prezent discutată aprins peste tot în țară. Sectorul transporturilor este responsabil pentru o treime din emisiile de CO2 din Norvegia.

Chiar și alte moduri de transport vor trebui revizuite. Din anul 2030 toate vasele maritime noi și feriboturi vor trebui să fie lipsite de emisii, în transportul aerian și de mare tonaj va trebui obligatoriu utilizat combustibil bio.

Norvegia, țară cu aproximativ cinci milioane de locuitori este un lider în domeniul mobilității electrice. În nici un alt stat din Europa nu există atât de multe vehicule electrice raportate la numărul de locuitori. 15% din toate automobilele personale înmatriculate rulează strict pe curent electric. Iar numărul lor va crește constant.

Norvegia, țară ce s-a îmbogățit datorită rezervelor sale uriașe de petrol și gaze naturale, își produce 100% din energia electrică din surse care nu dăunează mediului înconjurător: apă și vânt. Achiziționarea de automobile electrice a fost sprijinită masiv în ultimii ani, prin facilități fiscale. Acest lucru a sprijinit masiv vânzările de automobile electrice.

Dar statul a contribuit cu 2,3 miliarde de coroane (243 milioane de euro) din banii plătitorilor de taxe la această ascensiune rapidă a numărului de vehicule electrice vândute, de aceea guvernul norvegian începe să se întrebe dacă tendința va continua în cazul în care primele vor fi retrase.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Norwegen-will-Diesel-und-Benziner-verbannen-article18426381.html

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

98 − 92 =