Norvegia vrea să își protejeze fiordurile

Acestea fac parte din principalele atracții turistice ale țării. Fiordurile Norvegiei atrag în fiecare an mii de turiști. Mulți însă vin aici prin clasicele croaziere pe vas. Pe viitor accesul lor în aceste zone ar putea fi interzis.

Norvegia are în vedere limitarea accesului în cinci fiorduri renumite pentru acele nave care nu respectă toate cerințele de protecție a mediului. Ministrul Norvegian al Mediului, Vidar Helgesen, a cerut Biroului Maritim Național ca până în anul 2018 să elaboreze un proiect de lege corespunzător. Acest lucru a fost anunțat de reprezentanții ministerului.

Obiectivul este ca emisiile de oxid de azot și sulf să fie reduse și să se interzică deversarea deșeurilor de la toalete direct în apa mării. În mod concret este vorba despre renumitele fiorduri Geirangerfjord, Nærøyfjord, Aurlandsfjord, Synnulvsfjord și Tafjord aflat mai interiorul țării, care sunt protejate de Patrimoniul Mondial UNESCO.

Helgesen estimează că jumătate din vasele care traversează sau vizitează fiordurile norvegiene au fost construite înainte de anul 2000. Acestea nu se conformează prevederilor moderne de protecție a mediului, iar acest lucru înseamnă că anumiți armatori trebuie să își modernizeze flota. Fiordurile atrag în fiecare an mii de turiști.

http://www.n-tv.de/reise/Norwegen-will-seine-Fjorde-schuetzen-article19919036.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 49