NOU DE LA UE

dn1h_6NOU DE LA UE

Instrumentele puse la dispoziţie de către U.E. pentru atingerea obiectivelor Strategiei Europa 2020 aferente perioadei 2014-2020 se numesc I.T.I. (Investiţii Teritoriale Integrate) şi C.L.L.D. (Dezvoltare locală plasata sub responsabilitatea Comunităţii) si sunt prevăzute în Regulamentul nr. 14.3.2012 COM(2011) 615 final/2: ITI – art. 99 din Regulament şi CLLD – Art. 28-30. Acestea vor fi structuri asociative constituite în scopul dezvoltării unei zone în baza unei strategii locale, ele devenind organisme de implementare pentru toate Programele Operaţionale aferente perioadei 2014-2020, având alocate sume pentru proiecte integrate zonale. Pe acest principiu si tinind cont ca viitoarea structură trebuie să aibă între 50.000 -150.000 de locuitori aceasta a fost gândită în teritoriul delimitat de Aleşd- Huedin-Şimleu la propunerea primrului din Borod, Sorin Sarca.

„În acest proiect am pornit de la observaţia că până şi pentru primarii de la putere rectificarea bugetară este negativă. În aceste condiţii mi-am susţinut punctul de vedere în faţa potenţialilor parteneri că nu trebuie să planeze asupra acestui proiect ideea preconcepută că ne concurăm unii pe alţii. Practic trebuie să fim conştienţi că ceea ce uneşte comunităţile pe care le reprezentăm este sărăcia şi acesta e inamicul comun. Prin acest demers dorim, de exemplu, să creăm premisele pentru cei din urban să poată accesa fonduri care erau accesibile doar pe urban şi reciproca. Această abordare de tip bottom-up (de jos-în-sus) presupune formarea unor Grupuri de Acţiune Locală, formate din reprezentanţi ai intereselor socio-economice locale ale sectoarelor public şi privat”, spune Sarca concretizand astfel o idee in sensul noilor concepte europene de finantare.

———————————————————————————————————————————————————————————

regular_smile………………pentru ideile de mai sus vom vedea ce vom primi dar mai jos uitati ce-am primit……….

Adam e singur în Rai şi se plictiseşte. Se duce la Dumnezeu, să-i ofere o soluţie.

– Doamne, sunt singur. Ai putea, rogu-te, să-mi faci o pereche?

– Sigur, zice Dumnezeu. O să-ţi fac o femeie care o să te iubească mereu, n-o să fie cicălitoare niciodată şi care o să facă doar ce vrei tu. Asta o să te coste o mână şi-un picior.

Stă Adam şi se gândeşte.

– Doamne, dar pentru o coastă ce-mi poţi oferi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9