nou despre cancer

_74956172_trichomonas_vaginalis_in_a_pap_smear-spl-1

Cancerul de prostată “poate fi o boala cu transmitere sexuala”

Cancerul de prostata poate fi o boala cu transmitere sexuala cauzata de o infectie comună transmis in timpul actului sexual, spun oamenii de stiinta – dar pe de altă parte nu există încă o dovadă, spun experţii. Deși mai multe tipuri de cancer sunt cauzate de infectii, Cancer Research UK , spune că este prea devreme pentru a adăuga cancerului de prostata la această listă. Însă , oamenii de ştiinţă de la Universitatea din California, au testat celule umane din prostata in laborator.

Ei au descoperit o infectie produsă de sex numit trichomoniaza, se găseşte în dezvoltarea cancerului. Cu toate acestea, este nevoie de efectuarea unor serii de cercetări, pentru a confirma descoperirea. Trichomoniaza a infectat, până la 275 milioane de oameni din intreaga lume si este cea mai frecventa infectie non- virala cu transmitere sexuala. De multe ori, oamenii nu sunt conţtienţi că o au, nereprezentând nici un simptom. Dar în repetate rânduri, oamenii pot simți mâncărimi sau iritații în interiorul penisului, arsură la urinare sau ejaculare, sau o descărcare de gestiune alb la nivelul penisului. Femeile pot observa mâncărimi sau durere a organelor genitale, disconfort la urinare, sau o descărcare de gestiune cu un miros neplăcut de pește.

Aceasta cercetare nu este primua care sa sugereze o legatura intre trihomoniaza si cancerul de prostata. Un studiu din 2009 a constatat că un sfert din barbatii cu cancer de prostata au prezentate semne de trichomoniaza, fiind mai susceptibili de a avea tumori avansate. Cancerul de prostata este acum cel mai frecvent cancer la barbati in Marea Britanie – aproximativ unul din nouă oameni se are această formă de cancer. Este mai frecventa la barbatii de peste 70 de ani, și se pare că există un anumit risc genetic, deoarece boala poate rula în familii.

http://www.bbc.com/news/health-27466853

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 34 = 36