Nou gigant de containere la Hamburg, de 2,5 ha suprafata

54940773

Nou gigant de containere la Hamburg, de 2,5 ha suprafata

O dezvoltare paradoxală în piața de nave unde există supracapacitate, iar prețurile sunt în scădere. Dar companiile maritime se bazează pe dimensiune. Deoarece tot mai multe mărfuri pot fi transportate cu costuri mai mici. Cu toate acestea, numărul de porturi scade.

Cea mai mare navă a lumii va vizita portul Hamburg în prima sa călătorie. CSCL Globe măsoară fix 400 de metri în lungime și 58,60 de metri în lățime. Poate lua la bord un număr greu imaginabil de 19.100 de containere. Cărăușul este astfel cu 60 de metri mai lung decât cel mai mare portavion construit vreodată și cu 130 de metri mai lung decât nava Titanic. Doar câteva super transportoare deja casate au fost în trecut mai mari de atât. CSCL Globe va trece doar în această zi de marți prin portul Hamburg.

Au trecut deja peste doi ani de când portul Hamburg a oferit salutul Marco Polo celei mai mari nave a lumii de atunci, CMA CGM. Aceea măsura 396 de metri lungime și putea căra până la 16.000 de TEU. Între timp clasa EEE a transportorului Maersk a primit titlul de cea mai mare navă de containere, cu 399 de metri și 28.720 de TEU capacitate.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Neuer-Container-Riese-laeuft-Hamburg-an-article14305721.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

70 − 65 =