NOU PENTRU ANGAJATORI-OBEZITATEA S-AR DEFINI CA HANDICAP IN UE

mid section view of a man sitting on a bench in a park

Curtea Supremă a UE ar putea defini obezitatea, un handicap
Curtea Supremă a UE are în vedere un test care ar putea obliga angajatorii în a trata obezitatea ca un handicap. Danemarca a cerut Curții Europene de Justiție să se pronunțe cu privire la cazul unui baby-sitter de sex masculin care spune că a fost demis pentru că era prea gras.

Decizia finala a instanței va fi obligatorie în întreaga UE, fiind văzută ca deosebit de importantă, din cauza creșterii nivelului de obezitate în Europa și în alte părți, inclusiv Statele Unite. Un studiu în Anglia, în 2012, a constatat ca mai mult de jumatate dintre adulti sunt obezi sau supraponderali. Audrey Williams, un expert în discriminarea ocupării forței de muncă, la firma de avocatură Eversheds, a declarat că judecătorii ar trebui să decidă “dacă obezitatea în sine ar trebui să declanșeze drepturi preferențiale, sau ar trebui să influențeze numai în cazul în care o persoană, ca urmare a obezitatii, are alte probleme medicale recunoscute”.

În cazul în care judecătorii decid că este un handicap, atunci angajatorii s-ar putea confrunta cu noi obligații, a declarat pentru BBC. Angajatorii ar putea avea în viitor o obligație de a crea locuri de parcare rezervate pentru personalul obez, sau de a ajusta mobilierul de birou special pentru aceste persoane. Judecătorii vor trebui să decidă dacă obezitatea este acoperită de Directiva privind egalitatea în ocuparea forței de muncă a UE, care interzice discriminarea locurilor de muncă pe motive de handicap.
http://www.bbc.com/news/world-europe-27809242

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 + 4 =