NOU, se creeaza o facilitate inedita, companii cu capital integral romanesc au acces la ajutoare de stat

leoni

Facilităţi pentru accesul companiilor autohtone la ajutoarele de stat

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Bistriţa, că în această lună va apărea o hotărâre de guvern prin care se va facilita accesul companiilor cu capital autohton la o schemă de ajutor de stat, plafonul minim de finanţare urmând să fie coborât de la 10 milioane euro la 3 milioane euro.

“Vor fi nişte modificări pe această zonă. Ajutorul de stat, azi, în România, pe una dintre scheme se acordă, totuşi, în anumite condiţii care îngreunează puţin accesul la finanţare, plecând de la nivelul de finanţare de minimum 10 milioane euro. Automat, acesta va coborî undeva în zona a 3 milioane euro, printr-o hotărâre de guvern, în luna iulie, când vom modifica această schemă de ajutor de stat pentru a permite un acces mai simplu la finanţare, în special al companiilor cu capital autohton. Ştim foarte bine că este încă o lipsă în această zonă şi trebuie să facem acest lucru pentru a întări această zonă”, a spus ministrul.

Teodorovici speră că noile criterii vor permite o finanţare mai rapidă a celor care solicită astfel de ajutoare publice, dar şi o creştere a numărului solicitanţilor.

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Radu Moldovan, prezent la aceeaşi conferinţă de presă, a anunţat că firma română-germană Leoni Bistriţa, specializată în producţia de cabluri auto, va beneficia de un ajutor de stat de 10 milioane euro pentru deschiderea unei noi fabrici în municipiu, care va duce la crearea a circa 1.500 noi locuri de muncă, investiţia totală depăşind 20 milioane euro.

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a efectuat, vineri, o vizită în judeţul Bistriţa-Năsăud, ocazie cu care, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Radu Moldovan, şi prefectul acestui judeţ, Ioan Ţintean, a avut întrevederi cu oamenii de afaceri bistriţeni, cu Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice şi a vizitat companiile Comelf şi Leoni din municipiul Bistriţa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × = 24