Nou surplus pentru Grecia

RTR49O0A

Nou surplus pentru Grecia
Îşi arată reformele eficacitatea? Îndatorata Grecie va raporta, potrivit proprilor informaţii, un nou surplus. Astfel că răsar noi discuţii privind ajutorul financiar, iar aceste discuţii pun pe jar pieţele financiare.

Grecia se poate lăuda cu un surplus în mod deschis în al doilea an consecutiv, din privinţa bugetului principal. În primele nouă luni ale anului s+a înregistrat un surplus de 2,5 miliarde de euro, unde nu sunt incluse datoriile cu dobânzile, spune ministerul elen de finanţe. Surplusul corespunde unui procent de 1,4% din produsul intern brut şi este cu 1,5 miliarde peste aşteptări.

La guvernul central veniturile au rămas cu toate acestea în urma planificărilor, datorită, printre altele, a unui număr mai mare de returnări de taxe. Dar cheltuielile totale au fost mai reduse decât s-a planificat iniţial, inclusiv costurile nete cu dobânzile.

Bugetul de stat cuprinde doar tranzacţiile guvernului central, fără a include veniturile şi cheltuielile regiilor locale, o parte din cheltuielile militare, precum nici nevoile companiilor de stat sau fondurile de pensii.

Grecia a fost salvată de la faliment prin ajutorul din partea Fondului Monetar Internaţional, a Uniunii Eurpene şi a Băncii Centrale Europene în sumă totală de 240 de miliarde de euro. La presiunea creditorilor săi, Grecia a redus masiv cheltuielile şi a sprijinit creşterea veniturilor la bugetul de stat pentru a aduce bugetul în echilibru. Acest lucru a avut în final consecinţe puternice pentru economie, care s-a contractat cu 25% faţă de nivelul anului 2008.

“http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechenland-kuendigt-erneut-Ueberschuss-an-article13780596.html” http://www.n-tv.de/wirtschaft/Griechenland-

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

44 − 34 =