Nouă ani pentru insider trading

sac

Nouă ani pentru insider trading
Prima dată fondul de hedging SAC Capital Advisors a fost condamnat la o pedeapsă de miliarde de dolari, iar acum managerul va merge la închisoare. Acest lucru a fost decis de către Justiția SUA și a fost deja simțită de un fost președinte executiv al Goldman Sachs.

Justiția SUA s-a pronunțat sâmbătă dând o sentință dură pentru acuzația de insider trading. Fostul manager al fondului de hedging Mathew Martoma a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru complicitate ilegală în tranzacții financiare, precum procurorul federal resaponsabil, Preet Bharara a spus. Martoma a lucrat pentru firma cu sediul pe Wall Street, a lui Steven A. Cohen, SAC Capital Advisors, căreia i-a fost deja aplicată o sancțiune de 1,8 miliarde de dolari (1,4 miliarde de euro) în noiembrie 2013. Potrivit Bharara ofertele interzise a lui Martomas au adus SAC un sfert de miliard de dolari și lui însăși un bonus de 9 milioane. De asemenea, fostul coleg al lui Martomas de la SAC, Michael Steinberg riscă închisoarea.

Justiția se angajează în ultima perioadă puternic în judecarea de cazuri împotriva managerilor acuzați de insidere trading. Tot de pe Wall Street, membru al fostului consiliu Goldman Sachs, Rajat Gupta sau managerul de fond de hedging Raj Rajaratnam, au primit, de asemenea, pedepse cu închisoarea.

În cazul SAC, procurorul a fost convins că speculațiile cu sfaturi financiare de la informatori au fost folosite ilegal în afaceri și acest lucru s-a petrecut timp de peste un deceniu. Comportamentul ilegal a fost extins pe scară largă și fără precedent în industria fondurilor de hedging, s-a declarat în rechizitoriu.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Hedgefonds-Manager-muss-hinter-Gitter-article13568881.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

33 − 23 =