Noua aplicație Ikea scoate în evidență beneficiile AR

De câtă vreme Ikea proiectează și produce mobilier ce se asamblează de către client, compania suedeză a lăsat tehnologia să îi modeleze afacerile. A încorporat încărcare wireless în elementele sale de mobilier, a creat dispozitive de iluminare inteligentă care funcționează indiferent de ecosistemul smart home folosit, lansate apoi încă din anul 2012 și a cochetat cu realitatea augmentată pentru a anima rafturile și mesele direct în livingul clientului. Ideea a primit un update major sub forma unei aplicații Ikea Place.

Catalogul aplicației conține peste 2000 de produse, aproape toată colecția companiei de canapele, fotolii, mese de cafea, unități de depozitare. Apoi puteți folosi telefonul mobil inteligent cu camera foto din dotarea acestuia pentru a vedea cum arată fiecare obiect de mobilier amplasat într-o încăpere. Vreți să vedeți cum ar arăta un balansoar lângă fereastră? Va avea loc covorul acela lung? Deschizi aplicația, întrepți camera spre podea și vezi cum arată în realitate. Puteți chiar să plasați o canapea în hol, apoi să vedeți cum arată când se extinde.

Ikea a construit aplicația cu ARKit de la Apple, un instrument pentru dezvoltatori creat pentru a aduce revoluția realității augmentate pe dispozitive iOS. Aplicația este gratuită și disponibilă acum, câtă vreme iPhone este actualizat la versiunea iOS 11.

În timp ce posibilitatea de a plasa o canapea digitală la dvs în sufragerie nu este nici pe departe la fel de entuziasmantă ca și un joc AR, care transformă întreaga cameră într-un câmp de luptă, Ikea Place reprezintă un exemplu foarte relevant de realitate augmentată. Va îmbunătăți semnificativ experiența de cumpărare mobilier și va elibera o parte din stresul măsurătorilor. Dar are potențialul de a face astfel orice experiență de retail una mai puți stresantă.

https://www.wired.com/story/ikea-place-ar-kit-augmented-reality/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 × 1 =