Noua cască AR de la Leap Motion aproape că garantează umilința publică

Leap Motion, compania din spatele ciudatului controller de urmărire a gesturilor pentru PC și VR, se laudă cu tehnologii destul de interesante care au fost incluse în designul de referință a unei căști de realitate augmentată.

Nu știm încă dacă vom putea pune mâna vreodată pe acest concept, care încorporează hardware-ul dezvoltat de companie pentru controlul gesturilor. La urma urmei, nu este prima tentativă de cască open-source care oferă realitate mixtă și nu arată deloc bine. De fapt, dacă ne gândim mai bine, nu credem că cineva va investi în această cască, în afară de Leap Motion însăși.

Leap Motion a anunțat platforma de realitate augmentată, North Star, într-o serie de postări pe blog, documentând construcția căștii-ptototip, designul ei și obiectivul proiectului. Sistemul nu există cu adevărat însă. În loc să creeze o cască reală, Leap Motion permite accesul oricui la platformă prin oferirea specificațiilor hardware și software sub o licență open source. Compania a declarat că descoperirile rezultate din aceste prime experiențe trebuie să fie accesibile tuturor, lăudând în același timp propria cască-prototip.

Casca North Star AR preia tehnologia de control a gesturilor regăsită în controlerul Leap Motion și o încorporează în cască, împreună cu un display de 5,5 inch, care proiectează elemente de realitate augmentată pe o lentilă transparentă în fața ochilor. Ecranele au o rată rapidă de refresh, de 120 Hz, deci animațiile ar trebui să fie foarte fluente.

La final, prototipul North Star de la Leap Motion arată ca o corcitură între Microsoft HoloLens și o pereche de ochelari Oakley. Arată de asemenea ca și ceva pe care nu multă lume ar purta. Dar din fericire este doar un design de referință, iar compania a anunțat că nu are planuri pentru a crea propria sa linie de căști, deci există mai mult decât suficient timp pentru ca părțile interesate să umble puțin la design.

Lăsând aspectul hilar la o parte, noua formulă premite un unghi de vizualizare mult mai larg, de 105 pe 105 grade și o rezoluție de 1440 x 2560 pe fiecare ochi. Un unghi de vizualizare atât de larg, combinat cu experiza Leap Motion în controlul gesturilor, permite utilizatorilor să interacționeze cu elemente de realitate augmentată (precum butoane sau rotițe) cu ajutorul mâinilor, premițând utilizatorului să îți transforme corpul într-un meniu cuprinzător. Totul arată foarte asemănător cu jocul Mass Effect, care e un avantaj, spunem noi.

https://gizmodo.com/leap-motions-new-ar-headset-all-but-guarantees-your-pub-1825105662

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 5