Nouă expresii pe care oamenii inteligenţi nu le folosesc niciodată într-o conversaţie

9-Phrases-Smart-People-Never-Use-In-Conversation

Nouă expresii pe care oamenii inteligenţi nu le folosesc niciodată într-o conversaţie

TalentSmart a testat inteligența emoțională pe mai mult de un milion de oameni si a descoperit ca gradul de informare socială este o îndemânare pe care mulţi dintre noi nu o au. Ne lipsește conștiința socială pentru că suntem atât de concentraţi pe ceea ce avem de gând să spunem, încât pierdem complet din vedere celelalte persoane.

În acest scop, există câteva fraze pe care oamenii inteligenți le evita într-o conversație usuală. Următoarele fraze sunt nouă dintre cele mai grave şi ar trebui evitate cu orice preț.

1.”Arăți obosit.”
Oamenii sunt incredibil de morocănoşi si nu arată deloc bine când sunt obosiţi, de aceea când sunt întrebaţi acest lucru se gândesc în primul rand la imaginea lor şi se simt jigniţi într-un anumit mod. În loc de o astfel de întrebare ar fi mai potrivit: ’’Este totul în regulă?’’, oferă mai multă siguranţă celorlalţi.

2. “Wow, ce ai slăbit!”
Încă o dată, un comentariu bine intenționat, în acest caz un compliment, creează impresia de critică. În schimb, un “Arăți fantastic” , schimbă totul.

3. “Ai fost prea bun pentru ea, oricum.”
Când cineva rupe legăturile cu o relație de orice tip, personal sau profesional, acest comentariu demonstrează că persoana nu are gusturi bune şi a făcut o alegere proastă, în primul rând.
Spune în schimb: “Pierderea ei!” Aceasta remarcă oferă acelaşi sprijin entuziast și optimism, fără nici o critică implicită.

4. “Tu întotdeauna …” sau “Tu niciodată …”
Aceste fraze îi fac pe oameni defensivi și închisi mesajului, un lucru foarte rău pentru că probabil utilizezi aceste fraze când ai ceva important de discutat. În schimb, “Se pare ca faci asta de multe ori”, sau ” Am observat că tu faci acest lucru suficient de des.”, sunt mult mai potrivite.

5. “Arăți minunat pentru vârsta ta.”
Spune în schimb: “Arăți minunat.” Acesta este un alt fix. Complimentele autentice nu au nevoie de calificare.

6.”Așa cum am spus mai înainte …”
Noi toți uităm lucruri din când în când. Această frază face interlocutorul să se simtă jenat, mai ales fiind cineva care este cu adevărat interesat de conversaţia respectiva.

7. “Mult Succes”.
Aceasta afirmaţie este una subtilă. Cu siguranță nu este sfârșitul lumii dacă uraţi cuiva noroc, dar se poate mai bine, deoarece acest lucru implică faptul că subiectul are nevoie de noroc pentru a reuși, el nefiind capabil.

8. . “Ei bine, cel puțin eu nu am ___.”
Această frază este un mod agresiv de a atrage atenția de la greșeala subliniind o veche eroare. În schimb este mai potrivit să spui: ’’Îmi pare rău’’, recunoașterea vinovăției este un mod uimitor de a preveni escaladarea.

9. “Cum spui tu’’
Cu toate ca întrebarea îţi poate fi indiferentă, opinia ta este importantă pentru persoana care o solicită (sau altfel nu ar fi întrebat, în primul rând).

http://www.talentsmart.com/articles/9-Phrases-Smart-People-Never-Use-In-Conversation-2147446625-p-1.html

One thought on “Nouă expresii pe care oamenii inteligenţi nu le folosesc niciodată într-o conversaţie

  1. Pingback: Nouă expresii pe care oamenii inteligenţi nu le folosesc niciodată într-o conversaţie - Eveste

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 1 =