Noua mamă a Google se numește XXVI

Compania online Google este de acum o societate cu răspundere limitată. Ca și holding care să exploateze toate domeniile de activitate, a fost creată compania XXVI, a cărui nume este o aluzie la cel al companiei mamă, Alphabet (alfabetul englez este foarte din 26 de caractere).

Concernul mamă al Google, pe nume Alphabet, a fondat o nouă societate de tip holding, pentru a finaliza astfel restructurarea conglomeratului din domeniul internet și tehnologie. După cum raportează agenția de știri financiare Bloomberg, societatea XXVI va deține pe viitor toate acțiunile de la fosta companie Google. Companiei îi aparțin, pe lângă brandul Google cu afacerile sale din domeniile internet, smartphone, cloud, etc și branduri precum Waymo (automobile autonome), Nest (case inteligente), Verily (sănătate) și Deepmind (inteligență artificială). În același timp forma companiei Google va fi transformată din “Incorporation” într-o societate cu răspundere limitată (LLC).

Diferitele companii au fost deja separate în mare măsură din punct de vedere organizatoric, prin crearea societății Alphabet ca și companie-mamă. Din punct de vedere juridic societățile-fiice au rămas în continuare în proprietatea Google Inc. Acest lucru a fost modificat prin transferul lor către XXVI.

Odată cu încheierea restructurării, co-fondator al Google și director executiv la Alphabet, Larry Page, a declarat că s-a îmbunătățit situația celorlalte domenii de activitate față de afacerea dominantă a celor de la Google, cu servicii internet și a oferit acestora oportunități mai bune de dezvoltare. Dar prin eliminarea participațiilor directe între diviziuni și transformarea Google într-o LLC, afacerea de bază profitabilă este, de asemenea, separată de alte “pariuri” din domeniul tehnologic, precum Waymo sau Deepmind. Ca și proprietar al Google, care controlează fix 99% din veniturile conglomeratului, este răspunzătoare de asemenea pentru datoriile filialelor sale.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Googles-neue-Mutter-heisst-XXVI-article20014466.htmly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 21 = 29