Chiar dacă ești ambițios, ești predispus să simti din când în când ca nu vei reusi. Ţelurile mărețe duc la momente inevitabile, atunci când mai ai de aşteptat până la realizări. Un studiu efectuat de Universitatea Strayer a constatat că 90% dintre americani cred că fericirea este un indicator mai mare de succes decât puterea, bunurile sau prestigiul. Săpat un pic mai adânc, 67% au definit succesul ca fiind “relații bune cu prietenii și familia”, iar 60% au spus că a iubi ceea ce faci pentru o viață inseamna succesc. Doar 20% au declarat că bogăția monetară determină succesul.
Dar, a spune și a face sunt două lucruri foarte diferite. Când vine vorba de succes, ochii noștri de multe ori ne conduc pe căi greșite. Succesul real este despre cine esti si cat de departe ai ajuns. Dacă iti vei face griji vreodată că nu ești la fel de bun pe cat ar trebui să fii, ai putea sa te evaluezi singur după criteriile greșite. Uneori ai nevoie doar de o privire la ceea ce ai realizat cu adevărat în viață. Indicatorii de succes care urmează te vor ajuta să faci acest lucru.
Nu mai ești centrul universului. Noi cu toții stim că oamenii “de succes”, acționează ca si cum ar fi centrul universului. E lumea lor, iar restul dintre noi doar trăim în ea … corect? Acesta nu este succes. Adevăratul succes necesită abilitatea de a simti empatie, a realiza că sentimentele și visele altor oameni sunt la fel de importante ca și ale noastre, iar noi nu putem reuși fără ele.
Ai o stare de spirit pozitivă. Speranța și optimismul sunt componentele esențiale ale unei vieți fericite. Dacă ai trai din lucrurile care merg prost, ai deveni amar și plin de resentimente. Succesul real înseamnă a vedea întotdeauna partea luminoasă și a crede ca detii puterea de a face mai bune chiar și cele mai rele situații.
Ai învaţat că eșecul nu este pentru totdeauna. Stii că singurii oameni care nu esueaza sunt cei care nu încearca. Atunci când nu reușim, nu presupunem automat că este un eșec. In schimb, este important a crede ca fiecare eșec este o oportunitate de a învăța ceva. Cele mai mari descoperiri vin de obicei, atunci cand te simti cel mai frustrat și mai blocat.
Ții lucrurile în perspectivă. Uneori se întâmplă lucruri rele, acestea fac parte din viață. Pentru cei mai mulți dintre noi, cu toate acestea, cel mai rele zile ale noastre ar putea insemna o vacanță cu cineva care are probleme reale, care nu au cu ce se hrani , sau încearcă să supraviețuiască unui război civil. Dacă v-ați însușit capacitatea de a păstra problemele în perspectivă, marchează viziunea unui imens succes.
Ceri ajutor atunci când ai nevoie. Refuzul de a cere ajutor, indiferent de cât de mult te lupți, este un semn de imaturitate emoțională. A cere ajutor inseamna ca nu iti este rusine ca oamenii sa iti descopere punctele slabe și ca înțelegi că nimeni nu reușește singur.
Îți dai seama că viața nu este un joc cu sumă nulă. Doar pentru că altcineva atinge un mare succes, asta nu înseamnă că suferi o pierdere în proporție egală. Un semn sigur de succes este abilitatea de a sărbători realizările altora cu entuziasm sincer.
Poti face diferența dintre dramă și emoție.
Nu îti mai pasă de ce cred alți oameni. Iti faci griji doar despre ceea ce alți oameni cred atunci când simți ca ai ceva de dovedit. Pe de altă parte, știi că ai “făcut” atunci când nu iti mai pasa, atunci cand esti sincer cu tine însuți și principiile tale, și mulțumit de viața ta. Știi că ai făcut când ai înțeles că opiniile altor oameni sunt doar opinii. Aceatea nu au nici un efect asupra realității, nu schimbă cine sau ce esti.
Accepti ceea ce nu se poate schimba și schimbi ceea ce se poate.Există o diferență între pesimism și caracterul practic. În cazul în care există un uragan care se îndreaptă către tine, nu poți face nimic sa-l opreşti. Dar, odată ce accepti că uraganul se apropie, poti începe să faci ceva pentru a atenua efectele. Asumarea responsabilității pentru schimbarea lucrurilor care nu iti convin in viata ta este unul dintre cei mai mari indicatori ai succesului
One thought on “Nouă semne că vei reuşi, chiar dacă nu simti asta-fericirea este un indicator mai mare de succes decât puterea, bunurile sau prestigiul”
Pingback: De ce isi dau demisia cei mai buni angajati, oamenii nu părăsesc locurile de muncă, ei părăsesc managerii | expierente in afaceri