Nouă sfaturi pentru a deveni un lider autentic

tipstobecomeanintentionalleader

Nu te poți aștepta ca oamenii să te vadă ca pe un lider doar pentru că ai un titlu de şef sau carte de vizită. Trebuie să dezvolti încrederea și respectul celor care lucrează cu tine. Trebuie să iei acțiuni deliberate pentru ca alții să urmeze viziunea și direcția ta.

Iată câteva sfaturi care te pot ajuta:

  1. Comunică-ți misiunea.

Vorbeşte despre viziunea și valorile companiei de fiecare dată când ai ocazia. Examinează-ti valorile de bază în cadrul reuniunilor de personal. Amintește membrilor echipei de ce vor să lucreze pentru tine. Oferă angajaților un motiv să intre în birou, un altul decât salariul.

  1. Apara-ti cultura.

Care este reputația companiei tale? Este un loc distractiv unde se poate lucra? Este un loc în care oamenii se tem de stilul tau de conducere? Trebuie să detii conștiințele similare. Trebuie sa iti cunosti afacerea si sa afli ce gandesc angajatii tai cu privire la conducere. Acest lucru este chiar mai important pe măsură ce compania creste si nu poţi interacționa cu fiecare membru al echipei de la unu la unu.

  1. Oferă un feedback constructiv și util.

Asigură-te că ii faci pe oamenii sa se simta mai bine si nu doar ii utilizezi: 

Dă-le oportunitatea de a-şi corecta comportamentul –

Arata-le aprecierea pentru munca grea.

Spune mulțumesc. Scrie note de mulțumire.

Invita angajatii la masa de prânz.

Spune-le: “Felicitari!”

  1. Aminteste-ţi ca ei lucrează cu tine, nu pentru tine.

Gandeste-te la asta. Tu nu deții pe nimeni! De aceea este important să ne amintim că o mulțime de oameni sunt prinși în jocul de putere și de control, și nimic bun nu se întâmplă atunci când faci asta. Atunci când tratezi oamenii cu respect, indiferent dacă aceştia sunt un om de serviciu sau de un partener junior, tu castigi loialitatea lor.

  1. Asumă-ti responsabilitatea pentru greșeli.

Este ușor să fii un lider atunci când totul merge bine. Adevăratul semn al unui lider este atunci cand admite eșecul. Când spui “am dat-o in bară” și cauti o cale de rezolvare, vei câștiga respectul colegilor si membrilor echipei. Oamenii urmeaza liderii autentici.

  1. Întinde zona de confort.

Șapte cuvinte simple iţi pot submina conducerea : “Noi niciodată nu am facut asa ceva.” Nu vei face progrese, dacă nu vei merge mai departe. Provoaca-te la următorul pas, chiar dacă este incomod.

  1. Actioneaza, mai degrabă decât reacționează.

Gândeşte-te înainte de a vorbi. Cineva a spus odată, “gândind înainte de a acționa este înțelepciune, actionand înainte de a gândi este regretul.”

  1. Focusează-te pe ceea ce contează cel mai mult.

Creaza o lista cu toate lucrurile pe care le consideri importante si trebuie sa le faci. Apoi alege ce poți face și scapa de cele care nu duc la progres. Nu lasa lucrurile mici sa deturneze prioritățile.

  1. Fii conștient de influența ta.

Dacă arati încredere, echipa ta va observa asta. Dacă esti dispus să iti asumi riscuri, ei vor simti mai multa libertate si iti vorurma exemplul. Atunci începe distracția adevărată!

http://www.success.com/article/9-tips-to-become-an-intentional-leader

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

27 − 22 =