Noua tehnica de suprarăcire ofera progres in transplantul de organe

_75895606_75408

Noua tehnica de suprarăcire ofera progres in transplantul de organe
Cercetării americani susţin că au descoperit o nouă tehnică prin care păstrează organele intacte multe zile înainte de transplant. Tehnica numită „suprarăcire” combină răcirea de organe și pomparea de substante nutritive si oxigen prin vasele de sange ale acestora.Testele pe animale, raportate in revista Nature Medicine, au aratat că ficatul suprarăcit a rămas viabil timp de trei zile, în comparație cu mai puțin de 24 de ore, folosind tehnologia actuală.

Dacă va funcționa şi la organele umane, acesta are potentialul de a transforma donarea de organe. De îndată ce un organ este eliminat din organism, celulele individuale din care este construit încep să moară. Răcirea ajută la încetinirea procesului deoarece reduce rata metabolică a celulelor. Unul dintre cercetatori, Korkut Uygun, de la Harvard Medical School, a declarat pentru BBC că tehnica ar putea conduce la partajarea în întreaga lume a organelor donate.
De asemenea, el a susținut că organele care sunt în mod normal respinse, deoarece acestea nu ar supraviețui la masa de transplant, ar putea fi potrivite în cazul în care acestea au fost conservate prin suprarăcire. Însă cercetătorii spun că sunt necesare mai multe experimente pentru a vedea dacă tehnologia poate fi extinsă.
http://www.bbc.com/news/health-28061265

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

79 + = 80