Noul bombardier pentru americani

256212maxim-1
Bombardierul de rază lungă al armatei americane este construit în mare parte cu tehnologie din anii 50. Un contract gigant pentru înarmare ar trebui să modernizeze acum toată flota.

Forțele aeriene americane este acum la scurtă vreme de încheierea unui contract mult așteptat în valoare miliarde pentru construcția unei noi generații de bombardiere de rază lungă. Câștigătorul va fi dat publicității foarte curând, explică William LaPlante, responsabil pentru achizițiile corespunzătoare din forțele aeriene.

Comanda ar putea atinge un volum de 80 de miliarde de dolari iar potrivit experților va schimba complet industria americană de armament. În cursă au intrat Boeing și Lockheed Martin, care se luptă la comun cu oferta Northrop Grumman. Inițial era de așteptat o decizie în primăvara anului viitor.

Noul aparat de zbor ar trebui să înlocuiască în armata americană învechitele B-52, B-1 și B-2, bombardiere cu rază lungă de acțiune, aflate în dotarea forțelor aeriene americane.

Potrivit lui LaPlante va fi utilizată o tehnologie nouă, care ar fi trebuit să fie introdusă de multă vreme în proiectele autohtone. Pentru noul bombardier este de asemenea responsabil Rapid Capabilities Office (RCO), care se preocupă de achizițiile autohtone ale forțelor armate. Armata americană se aștepată în prezent la un preț de puțin peste 600 de milioane de dolari pentru un avion.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

50 − 45 =