Noul Duster a fost testat în premieră de jurnaliștii români pe șoselele din sudul Greciei

Trimisul special al AGERPRES, George Onea, transmite: Noul model Duster, produs la Uzina Dacia de la Mioveni, a fost testat în premieră de jurnaliștii români, joi, pe șoselele din sudul Greciei.

Prima zi de drive-test s-a desfășurat pe un traseu de aproximativ 145 de kilometri, într-o zonă situată la sud-est de Atena. Jurnaliștii au avut de ales între un model pe benzină cu motor de 125 CP și cutie de viteze manuală și un model diesel de 110 CP și cutie de viteze automată.

Pentru a putea vedea cum se comportă mașinile în diferite situații, traseul a inclus diverse sectoare de drum, de la autostradă până la șosele de munte, existând chiar și porțiuni de drum neasfaltat.

Testele vor continua vineri, pe trasee care au între 116 și 207 kilometri lungime. Programul va cuprinde și teste de 15 minute într-un poligon amenajat în incinta unei cariere, cu modelul Duster Prestige 4X4 diesel dCi 110 CP.

Noua versiune a modelului Duster de la Dacia a fost dezvăluită în premieră mondială pe 12 septembrie, în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt. În România, modelul a fost prezentat public pentru prima dată pe 24 septembrie, la “Renault Day”, un eveniment la care au participat aproximativ 15.000 de oameni, organizat pe platforma industrială Dacia din orașul Mioveni.

Cel mai bine vândut model al gamei la nivel internațional, Duster se prezintă cu un nou design, atât la exterior, cât și la interior, dar și cu o serie extinsă de echipamente.

Potrivit producătorului, în materie de motorizări noul Duster este echipat cu motoarele pe benzină SCe 115 CP (în versiunea 4X2) și TCe 125 CP (în versiunile 4X2 și 4X4), asociate cu o cutie de viteze manuală.

În ceea ce privește oferta diesel, modelul propune blocul dCi 90 CP în versiunea 4X2 și dCi 110 CP în versiunile 4X2 și 4X4, combinate cu o cutie de viteze manuală. Motorul dCi 110 CP (în cazul versiunii 4X2) poate fi echipat cu cutie de viteze automată cu dublu ambreiaj EDC.

Lansat mai întâi sub marca Dacia, Duster este vândut începând din anul 2011 și sub marca Renault în America Latină (Brazilia, Argentina, Mexic, Chile și Columbia), precum și în Rusia și în India. Până în prezent, Duster a fost vândut în peste două milioane de exemplare în mai mult de o sută de țări, sub cele două mărci.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

32 − = 23