Noul film Disney ”Frumoasa și Bestia”, clasificat ”interzis sub 16 ani” în Rusia

Noul film Disney “Beauty and the Beast” (Frumoasa și Bestia) a fost clasificat ca interzis persoanelor sub 16 ani în Rusia, după apelul unui deputat ultraconservator care a solicitat interzicerea peliculei din cauza unei scene homosexuale, informează marți France Presse.

“Filmul va fi lansat cu simbolul interzis sub 16 de ani”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Culturii agenției de știri RIA Novosti.

Compania Walt Disney în Rusia și Comunitatea Statelor Independente (CSI, fostele republici sovietice, cu excepția Georgiei și țărilor baltice), a confirmat pentru AFP că filmul va fi lansat în Rusia cu această mențiune.

Regizorul Bill Condon a dezvăluit că filmul, care va rula în Rusia din 16 martie, va conține “primul moment exclusiv gay” din istoria Disney, chiar dacă criticii care au văzut filmul au minimalizat importanța acestui fapt.

Producătorii au clasificat filmul în categoria “interzis sub 16 ani”.

Deputatul rus Vitali Milonov a salutat decizia autorităților.

Acest parlamentar cunoscut pentru declarațiile sale homofobe a cerut sâmbătă Ministerului Culturii să interzică noul film “Beauty and the Beast” dacă se dovedește că acesta glorifică homosexualitatea.

Într-o scrisoare adresată ministrului culturii, Vladimir Medinsky, Milonov a estimat că acest film face o ”propagandă flagrantă și nerușinată păcatului și relațiilor sexuale perverse”.

Acest film vizează să impună “noi standarde de toleranță europeană copiilor ruși pentru ca ei să creadă că aceasta este normal”, a afirmat el.

Militant puternic împotriva drepturilor homosexualilor, Milonov se află la originea adoptării unei legi care condamnă orice “propagandă” homosexuală în rândul minorilor, text care a atras multe critici în țările occidentale.

Mitingurile de susținere a comunității homosexuale sunt interzise în mod sistematic în Rusia, unde homosexualitatea a fost considerată o crimă până în 1993 și boală mintală până în 1999 și unde homofobia este adesea exprimată în mod deschis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

48 − 43 =