NOUL GIGANT

  • ALeqM5gd_Wlq-Qn3k2veBo7bT5hfTsxMLQNoul gigant alimentar american

De la criza financiară este cea mai mare preluare cu finanțare externă. Investitorul financiar Ceberus a cumpărat, pentru 9 miliarde de dolari, lanțul de supermarketuri Safeway USA și îl va fuziona cu lanțul existent Albertson.

 

Societatea de investiții Cerberus a cumpărat pentru 9,4 miliarde de dolari lanțul american de supermarketuri, Safeway. Safeway va fuziona cu lanțul de magazine deja deținut de Cerberus, numit Albertson, care este furnizor dominant de alimente, cu 250.000 de angajați și 2400 de magazine pe Coasta de Vest a Statelor Unite ale Americii. Ambele companii au lansat anunțul privind preluarea în cadrul zilei de joi. Experții din industrie cred că Cerberus poate economisi bani prin comasarea în administrație și în producția de alimente. În virtutea acestei fuziuni nu se va ajunge la închiderea de magazine.

 

Cerberus oferă acționarilor 40 de dolari pe acțiune. Aceasta reprezintă o primă de 1,3% comparativ cu prețul de închidere. Cu toate acestea, Reuters a raportat încă din luna octombrie a anului trecut informații cu privire la o vânzare. La acea vreme a fost vorba despre suma totală de 8 miliarde de dolari.

 

http://www.tagesspiegel.de/wirtschaft/safeway-fusion-der-neue-us-lebensmittelgigant/9583984.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

23 − 13 =