Noul guvern indian dezvăluie planurile de reformă

_76166162_s0mlls82

Noul guvern indian dezvăluie planurile de reformă
Noul guvern al Indiei promite să crească din nou bugetul, incluzând domeniul de aplicare pentru investiții străine, cheltuielile pentru infrastructură, bunuri și servicii de impozitare (GST).
Ministrul de finanțe, a precizat de asemenea, că are planuri pentru a pune capăt subvențiilor scumpe, dar populare din produse alimentare și combustibil. Economia Indiei a încetinit în ultimii ani, în creștere cu 4,7% în 2013-14. Prim-ministrul Narendra Modi a ajuns la putere în alegerile recente, cu promisiunea de revigora economia.
Conform ministrului de Finanțe, subvențiile- care costa India 40 miliarde de dolari, in fiecare an – vor fi revizuite-

O încetinire în sectorul de producție a lovit, de asemenea, economia. Deficitul fiscal al Indiei-diferența dintre veniturile guvernului și cheltuielile sale – a provocat, de asemenea, îngrijorare. India va institui un comitet pentru a revizui creanțele fiscale retrospective, cum ar fi cererea de aproape 2,2 miliarde de dolari impotriva firmei de telecomunicații Vodafone în 2012. Jaitley stabilit o țintă de deficit fiscal de 4,1% din produsul intern brut (PIB) pentru acest an, cu reduceri suplimentare în următorii ani – 3,6% în 2015 -2016 și 3% în 2016 -2017.

Pentru creşterea infrastructurii, guvernul intenționează să cheltuiască 1.13 miliarde de dolari pentru a construi 100 de “orașe inteligente” și să anunțe programe de promovare a investițiilor în fabrici, drumuri și porturi.
http://www.bbc.com/news/business-28228670

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 8 = 17