Noul Hyundai Sonata va debuta cu sistemul Android Auto

_83242963_android_sonata-1

Noul Hyundai Sonata va debuta cu sistemul Android Auto

Hyundai a devenit primul producător de autovehicule care oferă sistemul Android Auto de la Google pe modelul Sonata. Utilizatorii de smartphone Android care deţin un Sonata model 2015 pot cere acum dealerilor auto descărcărcarea gratuită a sistemului dacă au un vehicul cu navigație.

Sistemul se conectează la smartphone-ul șoferului și le permite să acceseze aplicații precum Google Maps prin voce, comenzi pe volan sau un touchscreen de pe tabloul de bord. Planul a fost anuntat pentru prima data in 2014.

În luna ianuarie a anului trecut, Google a anuntat colaborarea cu producătorii auto inclusiv Hyundai, Audi și Honda pentru noul sistem. Gigantul tech a declarat ca sistemul va fi oferit în 28 de marci diferite de modelul anului 2016.

Apple, principalul său rival, a semnat un acord similar BMW, GM si Honda. Hyundai, al cincilea grup auto din lume, cu afiliata Kia Motors, a declarat ca intentionează să ofere curând sistemul Android în alte modele, împreună cu versiunea Apple a sistemului numit CarPlay.

http://www.bbc.com/news/technology-32894913

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 9 = 19