Noul Megacity chinez majorează prețurile la locuințe

Goană după aur în China: nu departe de metropola Beijing ar trebui să fie construită o nouă zonă economică specială pe o suprafață de trei ori mai mare ca cea ocupată de orașul New York. Guvernul trebuie să mai reducă din entuziasmul investitorilor.

Pentru speculanții din China este stare de urgență începând din acest weekend. La patru zile după ce guvernul de la Beijing a anunțat că vrea să ridice o nouă zonă economică specială în sudul capitalei, bursele chineze au reacționat prin câștiguri spectaculoase de curs. În Shanghai și Shenzen piețele au câștigat doar miercuri peste un procent.

Buna dispoziție este cauzată în special de speranțele față de profitabilități mai bune pentru companiile din regiune. Nu doar acțiunile companiilor din industrie și materii prime au profitat de pe urma acestui lucru, ci și hârtiile de valoare ale firmelor din domeniul imobiliar, care au câștigat în medie două procente.

Guvernul a anunțat sâmbătă în mod surprinzător că va adăuga două noi provincii celui mai mare oraș din lume, mai exact din orașul Xiongan situat în provincia Hebei. Noile provincii se vor numi Jing-Jin-Ji, o prescurtare de la numele orașelor Beijing, Tinajin și numele istoric al provinciei Hebei – Ji. Noul mega-oraș va acoperi o suprafață de peste 200.000 de kilometri pătrați, deci de trei ori mai mare decât cea a metropolei americane New York. Astăzi trăiesc acolo nu mai puțin de 110 milioane de oameni. Dacă mega-orașul va fi finalizat, atunci va găzdui 130 de milioane de oameni. În comparație, la New York trăiesc astăzi circa 8,4 milioane.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Chinas-neue-Megacity-befeuert-Haeuserpreise-article19781059.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 1