NOUL NAFTA

  • post-mexiko-usa-01NAFTA se reformează

Guvernul SUA, al Canadei și al Mexicului vor oferi regiunii nord-americane un nou impuls la nivel economic și au fost de acord asupra reformelor cuprinse în Acordul de Liber Schimb NAFTA. În același timp, guvernele nord-americane militează pentru o zonă de liber schimb trans-atlantică.

 

Guvernele SUA, Canadaei, Mexicului vor să facă din America de Nord cea mai competitivă și mai dinamică regiune economică a lumii. În declarația finală  a reuniunii de la nivel înalt din America de Nord s-a spus că guvernele sunt hotărâte să creeze creștere economică pentru bunăstarea cetățenilor. America de Nord a secolului 21, se spune, va stabili noi standarde în comerț, educație, creștere durabilă și inovare.

 

Președintele SUA, Barack Obama, primul ministru canadian Stephen Harper și președintele Mexicului, Enrique Peña Nieto s-au pus de acord cu ocazia discuțiilor de la Toluca, Mexic, printre altele, să accelereze controalele la frontiere și să armonizeze reglementările vamale. În plus, cele trei mari state doresc să dezvolte o strategie comună pentru energie să aprofundeze cooperare în privința securității și să consolideze schimburile academice.

 

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Freihandelszone-Nafta-wird-reformiert

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 × = 81