Noul pod ce va fi construit peste Cris se va numi Podul Centenarului

In şedinţa de joi, 30 martie, Consiliul Local a aprobat proiectul de hotărâre prin care podul care face legătura între strada Plevnei şi strada Szigligeti Ede să poarte denumirea „Podul Centenarului”.

Comisia Judeţeană pentru Atribuiri de Denumiri a fost de accord cu aceasta denumire. În locul actualului pod pietonal, Primăria Oradea intenţionează să realizeze un pod rutier, care urmează să fie inaugurat în data de 1 Decembrie 2018, cu prilejul Centenarului Unirii. Proiectul de hotărâre cu indicatorii tehnico-economici ai noului pod a fost votat în aceeaşi şedinţă a Consiliului Local.

„Unirea Transilvaniei cu România de la 1 Decembrie 1918 reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente ale istoriei României. Aniversăm cu respect în fiecare an Ziua Naţională a României la 1 Decembrie, prilej de rememorare a jertfei înaintaşilor şi a luptei pentru constituirea statului naţional român”, se arată în raportul de specialitate prin care Instituţia Arhitectului Şef a propus acordarea denumirii de „Podul Centenarului”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 8 =