Noul trend al brazilor de Craciun, se cumpara cate doi si se inapoiaza pentru replantare

Wer-seinen-Weihnachtsbaum-auf-dem-Autodach-transportieren-will-sollte-ihn-mit-Spanngurten-sichernAproape 30 de milioane de brazi de Crăciun au cumpărat nemții în acest an, marea majoritate dintre aceștia provin din regiunea Sauerland. Există noi trenduri, al doilea brad pus pe balcon este doar unul dintre ele.

Nemții au cumpărat în acest an 29,3 milioane de brazi de Crăciun. Aceștia sunt cu 100.000 mai mulți ca și în anul precedent, au estimat cei de la Asociația pentru Industria Germană a Lemnului.

Motivul pentru creștere îl reprezintă tot mai multe gospodării cu un singur membru, mai multe gospodării cu copii mici sau trendul pentru așezarea unui al doilea brad pe balcon sau terasă. Ofertanții de brazi de Crăciun nu au înregistrat însă, potrivit asociației, o semnificativă creștere în vânzări, în ciuda numărului mai mare de bucăți vândute, pentru că pe piață au sosit din ce în ce mai mulți brazi ieftini. Vânzările au însumat în fiecare an în jur de 700 de milioane de euro.

În special în orașele mari există de câțiva ani un nou trend și anume bradul temporar, explică asociația. Companiile aduc brazii, apoi după trecerea sărbătorilor, îi ridică din nou de la cumpărători și îi plantează la loc.

Tendința este înspre brazi tot mai mici, care sunt mai ușor de transportat și pot fi împodobiți fără scară, spun cei de la Asociația Industriei Lemnului. Potrivit datelor oferite, brazii de Crăciun măsoară în medie 1,68 metri.

O mare parte din brazii de Crăciun provin potrivit asociației din Germania, mai exact în proporție de 70%. Restul vin din Danemarca și Polonia. Fiecare al treilea copac a crescut în Sauerland, regiune ce reprezintă cel mai important ținut de cultivare a brazilor de Crăciun din Europa.

Germania exportă fix 1,5 milioane de pomi de Crăciun către străinătate, cel mai frecvent către țările Benelux, Franța sau Italia. Unele zboară cu avionul chiar către Emiratele Arabe Unite, pentru a împodobi acolo marile hoteluri.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Deutsche-kaufen-noch-mehr-Weihnachtsbaeume-article16635461.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 9