nsa afgan

taliban-afghanistan-nato

Afganistan este a doua țară care are toate apelurile telefonice monitorizate de către NSA
Wikileaks şi-a respecat promisiunea de a descoperi a doua țară în care guvernul Statelor Unite monitorizează toate telefoanele, dezvăluind astfel că toate apelurile telefonice din Afganistan sunt monitorizate de către instrumentul NSA, numit Somalget şi fiind extrem de puternic.

La inceputul acestei saptamani Glenn Greenwald a relevat faptul că NSA a monitorizat toate apelurile telefonice interne și internaționale din Bahamas. Cu trei zile mai târziu, WikiLeaks a promis să publice numele țării.

Instrumentul folosit de NSA pentru monitorizare este numit Somalget, despre care Greenwald a spus că ar putea ” aspira și stoca conținutul real al fiecarei conversații . ” Programul Somalget înregistrează conversațiile reale, şi le stochează până la 30 de zile, în cazul în care acestea servesc dosarelor acestora. Spre deosebire de alte programe care colectează doar metadatele apelurilor telefonice: sursă, destinație și de timp, dar fără continutul conversației, Somalget permite agentilor NSA , să asculte conversatiile oricând doresc. De asemenea, documentele susțin că utilizarea programului Somalget în Bahamas și Afganistan, a ajutat la descoperirea de traficanți de droguri internaționali de interes special.

http://www.ibtimes.co.uk/wikileaks-reveals-afghanastan-second-country-having-all-phone-calls-monitored-by-nsa-1449682

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 9