Intel ia în considerare lansarea unor ochelari inteligenți în acest an

 

Se pare că Intel are planuri pentru a investi într-un pachet majoritar dintr-o companie de realitate augmentată, cu planuri de a lansa chiar anul acesta o pereche de ochelari inteligenți în acest an, potrivit paginii Bloomerg Technology.

Cei de la Bloomberg scriu că această companie se va numi cel mai probabil Vaunt. Ochelarii inteligenți sunt cunoscuți pe plan intern ca “Superlite” și vor fi produși de constructorul taiwanez Quanta Computer. Aceștia se vor putea lega la un telefon compatibil prin intermediul interfeței Bluetooth și vor folosi un proiector laser pentru a afișa informația în câmpul vizual al purtătorului.

Noua companie se pare că ar include o parte din foștii angajați de la Recon Instruments, compania de instrumente wearable AR pe care Intel a cumpărat-o în 2015 și pe care a închis-o anul trecut. Dacă rapoartele Bloomberg sunt precise, aceasta nu este prima mutare pe care Intel o face în domeniul realității augmentate. Compania a lucrat cu compania de căști AR industriale numită Daqri și a avut tentative de a lansa o tehnologie asemănătoare VR, numită “merged reality” folosită într-un proiect numit Alloy, dar proiectul a fost suspendat anul trecut.

În ciuda puținelor informații existente la ora actuală, ideea unor ochelari comerciali care beneficiază de suportul unui jucător major de pe piața IT cum este Intel este una ce ne entuziasmează, din moment ce majoritatea companiilor care și-au manifestat interesul în tehnologie AR implementată în ochelari se orientează doar pe termen scurt. Amazon mai lucrează în continuare la ochelari inteligenți care să beneficieze de asistentul digital Alexa, dar nume grele precum Apple, Facebook sau Google se concentrează în mod vizibil pe AR pentru telefoane mobile. Însă doar pe baza rapoartelor de la Bloomberg, este dificil să ne dăm seama cât de ambițioase sunt într-adevăr planurile Intel.

https://www.theverge.com/2018/2/1/16961584/intel-smart-glasses-vaunt-superlite-division-sale-rumor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × = 6