NU E DREPT, DRUMU’

IMG_0672IMG_0676 IMG_0678IMG_0687IMG_0684

strada uzinelorDRUMUL INDUSTRIAL SI EGALITATEA DE SANSE

Tam’tam-ul de la  Vulturul negru cu mozaicul respins mi-a creat o speranta. In zadar insa. Am fost pe  STRADA UZINELOR (vezi harta)  drumul uzinal “INDUSTRIAL II” receptat fara obiectii, ieri 11 iulie 2013.Drumul respectiv trece prin  spatele CET I şi iese în sensul giratoriu de pe strada Borşului unde se unifică cu drumul uzinal “INDUSTRIAL I “, paralel cu sos.Borsului si  linia de tramvai. Exista si o legătura cu strada Crângului, ce asigura accesul între cartierul Episcopia şi zona Borşului.Fotografiile facute cu un aparat obisnuit, nu unul sofisticat, cu obiective pentru insecte, cum spuneam deunazi, pentru ca ce este, se poate vedea si cu ochiul liber. Romanismul constructorilor autohtoni, de a fusari lucrarile,nu lipseste nici aici. Astfel, meteahna capacelor de canal, denivelarile de la iesirile din lateral, lipsa unei planicitati continue, ca la 50 km la ora, viteza permisa, sa nu-ti trepideze masina, ca sa nu mai vorbesc de trecerea de nivel  la calea ferata, de parca nu era acolo si nu putea sa se gandeasca o platforma lina, fara sa o simtim cand rulam in zona, toate acestea pot constitui motiv de receptare a lucrarii doar cand au fost corectate-asta ca sa fie echidistanta in verificari, nu?.Lipsa acelei scrupulozitati in verificare, la care nu ma asteptam, ma cam infioara, dar o sa cercetez sa vad cauzele inegalitatii de sanse in aprecieri, la receptia unor astfel de lucrari.Ne vine sa spunem, nu e drept, drumu’ exigentei la calitatea in constructii, “drum” inceput cu mozaicul vulturului.

————————————————————-

PS.-:)…nu stiu cati ingineri au lucrat la drumul uzinal dar….Un inginer traversa un drum când broască din basme îi atrage atenţia şi îi spune:

– Dacă mă săruţi voi deveni o prinţesă frumoasă. Inginerul ia broasca de pe drum şi o bagă în buzunar. Broasca a repetat mai tare:
– Auzi, dacă mă săruţi, voi rămâne cu tine toată săptămâna.
Inginerul a scos-o din buzunar, i-a zâmbit şi a vârât-o înapoi. Atunci broasca a strigat:
– Fii atent domnule, dacă mă săruţi, voi deveni o prinţesă frumoasă, voi rămâne toată săptămâna cu tine şi voi face ORICE vrei.
Inginerul o scoate din buzunar, îi zâmbeşte şi o pune înapoi. Broasca disperată devine isterică:
– Măi, ce-i cu tine. N-auzi că-s o prinţesă frumoasă şi că voi face dragoste cu tine o săptămână?! Care-i baiul? De ce nu mă săruţi odată naibii?!
Inginerul îi răspunde:
– Auzi, bă, eu sunt inginer. N-am timp de muieri, dar să dai de o broască vorbitoare… asta chiar e interesant!
Ţine cont de această observaţie citeste aici.
A) Dacă dimineaţa când te trezeşti, constaţi că nu eşti inginer, eşti norocos.
B) Dacă te trezeşti, nu eşti inginer şi o blondă spectaculară doarme lângă tine în pat, eşti îngrozitor de norocos.
C) Dacă te trezeşti, eşti inginer şi o blondă superbă doarme în pat lângă tine… nu te stresa, încă visezi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 1