Nu există cale de întoarcere după ce încerci noul Vive Pro Wireless

Atunci când Oculus Rift și HTC Vive au fost lansate în anul 2016, am intrat într-o nouă eră a realității virtuale. Oamenii nu se vor mai gândi la vise halucinante precum Lawnmower Man sau eșecuri ambițioase dar profunde precum Nintendo Virtual Boy, de fiecare dată când se menționează termenul de realitate virtuală. Chiar și așa, VR-ul modern mai are multe de învățat. Este ciudat și scump în același timp, dar majoritatea jocurilor și aplicațiilor par să fie demo-uri nefinisate. Dar mai devreme săptămâna aceasta, o nouă piesă de tehnologie VR ne-a adus aminte că merită să investim.

Căștile Vive actualizate recent de companie cu cel mai nou adaptor wireless vă vor transporta în locuri în care vă puteți deplasa mult mai liber când vine vorba de spații virtuale. Veți experimenta momente în care vă deconectați total de mediul real din jur, vă veți scufunda într-o lume în care puteți face ture în jurul unor legiuni de demoni, trăind astfel fanteziile cu tipul din Doom, care aleargă un milion de kilometri prin nisipurile de Marte, cu un shotgun în mână.

Anunțat ceva mai devreme la CES, Vive Pro și Vive Wireless Adapter (a căror preț și disponibilitate nu se cunosc deocamdată) deschid un nou drum care ar putea deveni a treia etapă în evoluția realității virtuale. Nu pare să însemne mult, dar creșterea rezoluției cu 78% și integrarea unor căști care pot să emită sunet spațial 3D, Vive demonstrează că perioada de doi ani de zile de copilărie VR nu au fost irosiți.

Dar de departe cea mai mare realizare a noii tehnologii Vive este că elimină nevoie de cabluri. Senzația de libertate pe care o ai atunci când nu mai trebuie să îți faci griji pentru cablurile care se încurcă la picioare sau cele care ies în spatele căștii tale este incoparabilă cu cea a unor dispozitive “antice” precum Oculus Rift sau prima generație de Vive. Pur și simplu nu există cale de întoarcere.

https://gizmodo.com/after-trying-the-new-wireless-vive-pro-theres-no-going-1821901519

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

89 − 85 =