Nu există EU în echipă

senatus_g4ZqlwUn studiu independent realizat de International University Alliant in 2006 a măsurat Inteligenta Emotională (EQ) a unor grupuri de lucru intacte, si a comparat datele echipelor cu performanța generală echipei. Datele nu numai că au prezis performanța; au avut o legătură directă, liniară cu productivitatea de grup.

Cu cât EQ-ul unei echipei a fost mai mare, cu atât echipa a fost mai productivă. EQ-ul echipei a fost unicul factor determinant intre grupurile care au atins performanțe de vârf și cele care au realizat performante moderate, sau medii.

De ce performanța unei echipe creşte datorită EQ-ului colectiv al grupului?

Echipa EQ întruchipează capacitatea grupului de a gestiona emotiile sub stres, construirea încrederii, și să vină împreună ca o unitate de coeziune. Grupurile cu o mare echipă de lucru, cu un EQ ridicat îşi dau sârguința pentru a se înțelege unul pe altul și se confruntă cu tendințele negative, care ignorate, pot împiedica progresul.

Există patru abilitati ale echipelor cu inteligentă emotională 

Conștientizarea emoțională

Capacitatea unei echipe de a identifica cu exactitate emotiile în grup și să înțeleagă tendințele generale ale fiecarui membru pentru a răspunde la situații.

Managementul emoției

Când membrii echipei raspund la emotiile și starea de spirit generală a grupului pentru a gestiona emotiile constructiv și a atinge obiectivele echipei.

Managementul Relatiilor interne

Când membrii echipei interacționează unii cu ceilalti în mod eficient pentru a răspunde mai bine la situațiile dificile din cadrul grupului.

Managementul Relatiilor Externe

Capacitatea unei echipe de a interacționa în mod eficient în întreaga organizație și cu părți din afara.

http://www.talentsmart.com/articles/There-Is-No-I-in-Team-1899763767-p-1.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 + = 17