Nu există nicio strategie pentru Brexit, din cauza divergențelor din interiorul Guvernului

brexit

Guvernul Marii Britanii nu are o strategie pentru Brexit “din cauza divizării din interiorul cabinetului” Theresa May, potrivit unui memo obținut de The Times.

Nota cabinetului – scrisă de un consultant al cărui nume nu se cunoaște, datată 7 noiembrie și intitulată “Brexit Update” – precizează că este nevoie de angajarea a 30.000 de persoane pentru procesul de tranziție și sugerează că va fi nevoie de cel puțin șase luni pentru ca guvernul să știe clar ce vrea să obțină prin negocierile pentru Brexit.

Thersa May declarase în ultimele luni că va declanșa Articolul 50 din Tratat în luna martie. Nota menționează și tendința premierului May de a “a lua decizii și de a stabili detalii pentru a rezolva singură această problemă”, mai scrie The Times.

De asemenea, sunt relevate și disensiunile dintre ministrul de externe – Boris Johnson, ministrul pentru Brexit – David Davis și ministrul comerțului internațional – Liam Fox, pe de o parte, și ministrul de finanțe – Philip Hammond și ministrul pentru mediul de afaceri – Greg Clark, pe de altă parte.

“Acesta nu este un raport guvernamental și nu recunoaștem informațiile pe care le conține”, a reacționat un purtător de cuvânt al premierului Theresa May.

“Noi ne concentrăm pentru a duce la capăt Brexitul și pentru a face un succes din acest proces”, a mai spus oficialul britanic, citat de Reuters.

Înalta Curte de Justiție a Angliei a decis la începutul lunii că Guvernul britanic are nevoie de aprobarea Parlamentului pentru a declanșa procesul de ieșire din Uniunea Europeană.

Decizia nu este definitivă, căci Curtea Supremă stabilise deja că va începe audierile în această speță la 5 decembrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − = 12