„Nu mai veniti in Siria, semanati moarte si distrugere in Europa”

pay-fighters
Gruparea terorista Stat Islamic adopta o schimare radicala de tactica, indemnandu-i pe cei dornici sa poarte jihadul sa nu mai mearga in zonele de conflict din Siria si Irak, ci sa poarte razboiul pe teritoriul Europei, „la ei acasa”.

Conform procuraturii federale belgiene, citate de agentia de presa BTA, ISIS isi indeamna simpatizantii sa ramana in statele europene in care se gasesc.

Jihadistii schimba tactica, transmitandu-le simpatizantilor sa „semene moartea si distrugerea totala” la ei acasa. Procuratura belgiana spune ca ISIS isi recruteaza simpatizantii prin intermediul internetului si prin aplicatia Telegram.

Cel mai des cad in capcana tineri de 16-17 ani. Procuratura belgiana spune ca, pentru moment, nu exista niciun pericol iminent de atentat pe teritoriul tarii, dar trebuie tinut cont ca fiecare recrut ISIS este pregatit sa loveasca, mai devreme sau mai tarziu.

De curand, autoritatile belgiene de politie au confirmat ca largesc baza de cautare, incluzand in profilul jihadistilor potentiali si femei cu varste intre 20-30 de ani, carora li se acorda o atentie deosebita. Conform temerilor politiei, pericolul vine de la femeile cu familii in care exista sau au existat jihadisti precum si de la femeile care si-au schimbat religia si simt necesitatea de a arata acest lucru.

Mass-media belgiana aminteste ca prima femeie jihadist din Europa a fost belgianca, convertita la islam dupa casatoria cu un musulman. Ea s-a autodetonat in Bagdad, in urma cu 11 ani, intr-o incercare de a arunca in aer o coloana militara americana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 43 = 49