Nu ne putem menține în formă doar cu verdețuri și cardio (2)

Potrivit Camillei Akerberg, trainer personal certificat în Australia și nutriționist de performanță, un efort foarte ridicat pentru cardio și o dietă bazată în principal pe legume cu frunze verzi nu va avea efectul dorit, cel al unui fizic slim și tonifiat, pe care mulți dintre noi îl dorim.

Pentru cine are multă grăsime de dat jos, cea mai bună soluție este o combinație între exerciții cardio și antrenamente cu greutăți, spune Akerberg – ea recomandă HIIT (High Intensity Interval Training) ca și cea mai eficientă formă de cardio.

Păstrarea unei diete sănătoase și echilibrate este bineînțeles esențială dacă vrem să avem rezultate, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să mâncăm la nesfârșit doar verdețuri. Trebuie să ne asigurăm că avem un aport suficient de proteine, grăsimi sănătoase, carbohidrați, fibre vegetale și fructe proaspete.

Nu trebuie prea multă strictețe în ceea ce privește dieta, pentru că acest lucru nu este sustenabil și cel mai probabil ne va împinge să renunțăm sau să trișăm. La finalul zilei, dacă încercați să ardeți grăsimile trebuie evident să consumați mai puține calorii decât este necesar organismului, dar reducerea consumului de alimente nu trebuie să se facă într-un mod extrem.

O salată mică pe zi și o supradoză de exerciții cardio pare să fie o percepție comună în rândul celor care doresc să piardă din greutate, spune Akerberg. Pentru a slăbi și pentru a menține un fizic tonifiat nu înseamnă că trebuie să ne abținem de la mâncare.

Este vorba despre a consuma alimentele potrivite și în cantitățile corespunzătoare pentru corpul nostru și pentru obiectivul pe care ni l-am propus. Mâncarea nu este dușmanul nostru ci este cheia către un corp sănătos, un metabolism rapid și rezultate vizibile. Trebuie să ne concentrăm pe consumul de alimente cât mai puțin procesate și să încercăm să reducem consumul de alcool, cu toate că din când în când mai trebuie să mai trișăm și la acest capitol.

http://www.independent.co.uk/life-style/health-and-families/eating-greens-cardio-not-way-lean-fat-loss-weights-personal-trainer-exercise-a8227366.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

24 − = 19