NU PENTRU SEF

screen shot 2013-04-04 at 4.01.44 pmNu lucra pentru şef, lucrează pentru companie

 În fiecare companie, există o ierarhie, zilnic trebuie să răspunzi în faţa cuiva, care răspunde la rândul său în faţa altcuiva, până ajungi în vârful ierarhiei. Aceasta este o situaţie care nu este foarte sănătoasă, deoarece oamenii nu mai lucrează pentru că le place ceea ce fac, nu pentru rezultate, nu pentru viziunea şi obiectivele companiei, lucrează pentru şefii lor.

            Mai jos găsiţi sfaturi care să vă ajute să lucraţi pentru companie şi nu pentru şef.

1. Priveşte dincolo de şeful tău. Nu mai munci pentru şeful tău, lucrează pentru tine, pentru obiectivele şi dezvoltarea ta personală şi de asemenea pentru a aduce rezultatele necesare companiei.

2. Cheia spre atingerea obiectivelor companiei. Este bine să îţi aduci aminte din când în când care este viziunea, misiunea şi obiectivele companiei. Tu eşti o parte din jocul de puzzle, de aceea efortul, pasiunea, cunoştinţele şi abilităţile tale sunt importante pentru crearea imaginii de asamblu.

3. Ai grijă de partea ta. În momentul în care înţelegi obiectivul companiei vei şti care este rolul tău în atingerea lui şi de asemenea poţi să vi cu noi idei de a-ţi alinia câştigurile personale cu cele ale companiei.

4. Împărtăşeşte-ţi sentimentele. Dacă nu înţelegi care este rolul tău, încearcă să vorbeşti cu leader-ul tău pentru a-ţi găsi locul şi rolul.

5. Fă mai mult decât îţi cere descrierea postului.

6. Priveşte în viitor. Gândeşte-te încotro se îndreaptă compania în care lucrezi şi ajută-o să ajungă acolo.

Este uimitor cât de motivat şi mulţumit vei fi dacă vei lucra pentru nişte obiective mai mari, nu pentru şeful tău.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =