A NU SE SPALA CARNEA DE PUI INAINTE DE PREPARARE

_75510006_rawchicken

Carnea de pui nu trebuie spălată înainte de preparare, avertizează experţii
Consumatorii sunt avertizaţi să nu mai spele carnea crudă de pui, deoarece creşte riscul de intoxicaţii alimentare. Un sondaj on-line, realizat de Food Standards Agency (FSA), la care au participat 4.500 de adulti din Marea Britanie a constatat că 44% dintre aceştia spălau carnea de pui înainte de preparare.

Însă experţii spun că această tehnică răspândește bacteria Campylobacter pe mâini, suprafețele de lucru, îmbrăcăminte și echipament de gătit. Campylobacter afecteaza aproximativ 280.000 de oameni din Marea Britanie în fiecare an, dar numai 28% din sondajul FSA au auzit de ea. Doar o treime dintre ei știau că păsările de curte sunt principala sursă a bacteriei.

Campylobacter este cea mai comuna forma de intoxicație alimentare din Marea Britanie. Majoritatea cazurilor provin de la păsările de curte contaminate. Simptomele includ diaree, dureri de stomac și crampe, febra, și stare generală de rău. Cei mai mulți oameni infectaţi sunt bolnavi pentru câteva zile, dar poate duce la probleme de sănătate pe termen lung, inclusiv sindromul intestinului iritabil si sindromul Guillain-Barre, o afecțiune gravă a sistemului nervos.

http://www.bbc.com/news/health-27832220

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 39 = 46