CARNE CU HORMONI

Hormonrindfleisch (C) E

Comisarul UE pentru comerț critică SUA
Afacerea NSA a distrus încrederea multora, spune Karel de Gucht. Americanii au contribuit prea puțin la educarea publicului. Cu toate acestea, el apără acordul de liber schimb cu Statele Unite.

Comisarul UE pentru comerț, Karel de Gucht, a acuzat Statele Unite ale Americii pentru scandalul monstru privind aventurile secrete ale NSA și felul în care acesta afectează acordul de liber schimb planificat. Afacerile NSA au generat un mare val de neîncredere, a declarat De Gucht pentru Süddeutsche Zeitung. Acesta a mai spus că este de acord cu furia europenilor,l gradul de spionaj al NSA este de nesuportat.

De Gucht a criticat de asemenea disponibilitatea către cooperare a americanilor. El însuși a cerut într-o scrisoare Reprezentantului Comercial al SUA, Mike Froman, să raporteze dacă, de asemenea, instituția a contribuit la spionaj industrial sau comercial. Cu toate acestea, nu a primit niciodată un răspuns, se plânge comisarul.

Ca o critică la viitorul acord de liber schimb, De Gucht a decarat că UE nu va reduce standardele sale de sănătate sau de mediu. Iar dacă noi spunem că nu vom accepta pătrunderea pe teritoriul UE a cărnii de vită crescută cu hormoni artificiali, atunci acest lucru așa va fi. Cine spune altceva, minte cu bună știință publicul.

Negocierile dintre UE și SUA au trecut într-o nouă rundă la începutul acestei săptămâni. Consumatorii și ecologiștii se tem că acordul ar putea pune în pericol standardele de sănătate ale europenilor.

http://www.zeit.de/wirtschaft/2014-05/gucht-freihandel-nsa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

74 + = 77