Nucile ajuta la pierderea in greutate?

Un pumn de nuci poate fi un instrument eficient pentru scăderea în greutate. Nucile sunt bogate in acizi grasi omega-3 si alte substante si, cu moderatie, au fost legate de un risc redus de obezitate si diabet. De asemenea, acestea pot reduce în mod eficient apetitul.

Cercetătorii se pare ca ar fi aflat de ce. Acestia au investigat nouă pacienți obezi spitalizați, timp de cinci zile consecutive, in care unii consumau un lichid care conține 48 de grame de nuci, iar altii consumau un lichid placebo identic cu gustul și conținutul de calorii. Apoi, după o lună în regimul lor regulat, pacienții s-au întors pentru un al doilea studiu de cinci zile.

Participanții au fost supuși unor teste de examinare a creierului în timp ce se uită la imagini cu alimente bogate în grăsimi (de exemplu, prăjituri), alimente cu conținut scăzut de grăsimi (legume) sau imagini neutre ale rocilor și copacilor.

“Nucile pot schimba modul în care creierul nostru privește produsele alimentare și ne influențează apetitul”, a spus autorul principal, Olivia M. Farr, de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess din Boston.

‘’Rezultatele noastre confirma recomandarile curente de a include nucile ca parte a unei diete sanatoase.’’

https://www.nytimes.com/2017/08/18/well/eat/walnuts-for-weight-loss.html?rref=collection%2Fsectioncollection%2Fwell-eat&action=click&contentCollection=eat&region=stream&module=stream_unit&version=latest&contentPlacement=4&pgtype=sectionfront

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 69 = 70