Număr critic al polenizatorilor

Nicht-nur-Bienen-sind-betroffen-auch-Motten-Wespen-Kaefer-Voegel-und-Fledermaeuse-zaehlen-laut-IPBES-zu-den-Bestaeubern

În Malaezia Consiliul Mondial pentru Biodiversitate a avertizat cu privire la posibile consecințe viitoare, după inventarierea animalelor polenizatoare. Responsabilitatea aparține în principal fermierilor și mediului politic. Încă nu este prea târziu.

La nivel mondial tot mai multe albine, fluturi sau alte animale polenizatoare sunt amenințate cu dispariția. O astfel de situație ar putea produce consecințe grave la nivel mondial pentru siguranța alimentației, avertizează Consiliul pentru Biodiversitate (IPBES) după o primă inventariere a efectivelor de polenizatori de la nivel mondial.

Dar riscurile pot fi reduse, susține consiliul ce s-a format în urmă cu patru ani și este format din reprezentanți din 124 de state. Printre polenizatori se numără și molii, viespi, gândaci, păsări și lilieci, se mai adaugă în raportul prezentat de consiliul la Kuala Lumpur în Malaezia. Afectate sunt recolte în valoare de miliarde și implicit, prin acest lucru, milioane de oameni.

Alimente în valoare estimată între 235 și 577 miliarde de dolari americani (213 până la 523 de miliarde de euro) pe an sunt o urmare a existenței și activității naturale a animalelor polenizatoare. Experții au enumerat ca și cauze, printre altele, reducerea suprafețelor agricole, cultivarea monoculturilor, utilizarea intensivă a pesticidelor și schimbările climatice.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Weltrat-warnt-vor-moeglichen-Konsequenzen-article17091956.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

60 − 55 =