Numărul de copii săraci din Germania crește

hartziv

Numărul de copii săraci din Germania crește
Numărul copiilor săraci din Germania este în creștere. Peste 1,6 milioane de băieți și fete cu vârsta sub 15 ani trăiesc din programul Hartz IV. Riscul este destul de ridicat ca acești copii nevoiași să rămână permanent așa, în special dacă aceștia se nasc sub protecția Hartz IV.

Tratatul de coaliție dintre Uniune și SPD ocupă cam  tot ce preocupă lumea. Se țin dezbateri politice pe probleme de protecție civilă, cu toate acestea în ultimul raport lung de 138 de pagini nu se precizează nici măcar odată cuvintele sărăcie infantila, deși numărul copiilor ce depind de Hartz IV a crescut.

În 2007 aproximativ 16,8% din copii germani sub 15 ani trăiau în gospodării Hartz IV, conform informațiilor oferite de Agenția Federală a Ocupării Forței de Muncă. Valoarea s-a redus la 15%, care a stimulat Agenția Federală să raporteze un succes în anul 2012. Heinrich Alt, membru al consiliului Agenției, a declarat că mai puțin copii cu Hartz IV înseamnă că a fost posibil ca prăinții lor să fie integrați pe piața forței de muncă. Acum tendința se întoarce din nou.

În timp ce numărul de receptori Hartz IV a rămas constant din 2012 la aproximativ 6,1 milioane, a crescut rata de ajutor oferit copiilor cu vârsta sub 15 ani. În mai 2014 aceasta se ridica la 15,7%. Acest lucru înseamnă că mulți dintre cei 1,64 milioane de băeți și fete ce au beneficiat odată de Hartz IV, au continuat să beneficieze timp de ani de zile.

http://www.sueddeutsche.de/wirtschaft/dgb-studie-zu-hartz-iv-kinderarmut-waechst-wieder-1.2168473

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

69 − = 61