Numărul girafelor scade rapid

img_0190

Girafele sunt printre cele mai grațioase animale din lume. Dar efectivele lor scad drastic. Atât de drastic încât ele sunt amenințate cu dispariția. Iar cauza pentru această dezvoltare negativă este reprezentată de noi, oamenii.

Activiștii pentru protecția animalelor sunt îngrijorați de faptul că numărul de girafe a scăzut puternic, potrivit datelor oferite de Uniunea Mondială pentru Protecția Mediului (IUCN). În ultimii 30 de ani populația de animale de la nivel mondial a scăzut cu fix 40%. Motivele principale sunt braconajul și pierderea habitatului natural, după cum anunță organizația cu sediul la Gland, pe malul lacului Geneva.

În prezent mai există 100.000 de animale. Pe lista roșie girafele au devenit animale pe cale de dispariție. Informațiile au fost prezentate de Uniunea Mondială de Protecție a Mediului în cadrul conferinței ONU pe probleme de biodiversitate, ce a avut loc în orașul mexican Cancún.

Din 740 de specii de păsări descoperite recent, aproximativ unsprezece procente din cele prezente pe listă sunt amenințate de dispariție. Multe specii vor dispărea deja chiar înainte de a putea fi descrise complet, spune șefa IUCN, Inger Andersen. 13 din cele mai recente specii de păsări descoperite sunt deja dispărute.

http://www.n-tv.de/wissen/Zahl-der-Giraffen-sinkt-rapide-article19277716.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 53 = 55