Numărul imigranţilor la frontierele UE a atins un nivel record în luna iulie

Snapshot 2015-08-20 12-40-28

Numărul imigranţilor la frontierele UE a atins un nivel record în luna iulie

Numărul de imigranți la frontierele UE a atins un nivel record de 107,500 în luna iulie, spun oficialii, în timp ce un val neaşteptat de mare de cereri de azil din partea imigranţilor a fost raportat în Germania. Cei mai mulţi au venit din Siria și Balcani, şi se aşteaptă să primească peste 750.000 solicitaţii de azil în acest an. UE a luptat pentru a face faţă numărului tot mai mare de imigranţi in ultimele luni. Franța și Marea Britanie spun ca vor semna un acord de combatere a crizei din Calais.

De-a lungul verii, mii de imigranți au vrut să ajungă în Marea Britanie prin tunelul Canalului Mânecii prin tabere improvizate. Ministrul de Interne al Franței Bernard Cazeneuve și omologul său britanic Theresa May vor semna joi un acord pentru a consolida cooperarea între ţări în materie de securitate, lupta împotriva contrabandiștilor, traficanților de persoane, și a imigrației clandestine.

La începutul lunii august, Marea Britanie s-a angajat să adauge 10 milioane de euro la un fond stabilit în septembrie 2014, pentru a asigura portul Calais, dotat inițial cu 15 milioane de euro. Agenția de frontieră a UE, Frontex a declarat că numărul migranților a depășit pragul de 100.000 într-o singură lună, pentru prima dată din 2008.

http://www.bbc.com/news/world-europe-33972632

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 7 = 56