De zece ori mai mic ar trebui sa fie numarul falimentelor anuale romanesti dar in niciun caz egal cu al celor din Germania

f78eb175b1d75a4d5ff52fade9180cd7

O tara este apreciata din punct de vedere economic si pe baza numarului de falimente inregistrate anual. Romania are anual un numar cuprins intre 20 si 24.000 de firme care trag anual obloanele. Din pacate acest numar, care ar trebui sa fie de zece ori mai mic, este la fel ca si al firmelor care intra in faliment in Germania un bun exmplu de practica economica.

Bunaoara buna situație economică din Germania se face remarcată de asemenea în cazul numărului de firme și consumatori insolvenți. Daunele pentru economie s-au redus în general.

Mulțumită ocupării record a forței de muncă și a conjuncturii stabile în acest an sunt din nou mai puține persoane private și juridice care au intrat în faliment.

Numărul insolvențelor consumatorilor a scăzut cu 8,6% la 79.030, după cum raportează agenția de credite Creditreform la Frankfurt. Cu al cincilea declin consecutiv, numărul insolvențelor consumatorilor a scăzut la cel mai redus nivel din anul 2005 și până în prezent, datorită unei piețe robuste a muncii.

În același timp și firmele au intrat mai puțin în faliment și s-au prezentat într-un număr mai redus în fața tribunalelor districtuale. Cu toate acestea, declinul s-a încetinit. După ce numărul insolvențelor corporative s-a redus în anul 2014 cu 8,0%, declinul s-a redus la un nivel mai moderat, de doar 3,3% anul acesta în comparație cu anul trecut. Numărul de 23.230 de firme care au intrat anul acesta în insolvență este cel mai scăzut nivel cunoscut de la introducerea procedurii de insolvență în anul 1999.

Comparativ cu recordul anterior din anul 2003, când au existat 39.470 de firme care au intrat în stare de faliment, numărul lor s-a redus cu 41%. În general Germania anului 2015 a fost dominată de falimente mărunte, chiar dacă printre ele s-au numărat și nume cunoscute precum Imtech Germania, lanțul de retail Strauss Innovation sau producătorul de mașini Kettler.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zahl-der-Insolvenzen-sinkt-auf-Rekordtief-article16522336.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 + 1 =