Numărul musulmanilor crește peste cinci procente

uslime

Numărul locuitorilor din Germania s-a majorat anul trecut. Există noi recorduri atât în cazul noilor veniți cât și în cazul relocărilor. Numărul musulmanilor din țară a depășit pentru prima dată pragul de cinci procente.

Este pentru prima dată când musulmanii depășesc în Germania cota de cinci procente. Dar prin această creștere puternică a imigranților musulmani, numărul total de persoane de această religie care trăiesc în Germania s-a majorat între anii 2011 și 2015 de la 1,2 la 4,4 milioane, anunț Ministerul Federal de Interne. După tragerea liniei numărul locuitorilor din Germania a crescut prin mișcări de imigrație în anul 2015 cu un milion, pentru un total de 82,2 milioane.

Este pentru prima dată din anul 2009 când Ministerul Federal de Interne prezintă un raport despre numărul crescut de imigranți și despre un număr mai mare de musulmani în Germania. Potrivit Biroului Federal pentru Migrație ponderea musulmanilor în rândul populației s-a majorat la 5,4% – 5,7%. Iar fiecare al patrulea musulman a sosit doar recent în Germania.

Faptul că noii imigranți musulmani provin în special din regiuni cu o reprezentare slabă în Germania, cota mulsulmanilor turci din Germania s-a redus de la 68% în anul 2008 la 51% în prezent, spune ministerul. Musulmanii din Orientul Apropiat reprezintă cel mai mare grup din punct de vedere al originii, cu 17%. Ministrul Federal de Interne, Thomas de Maizière (CDU) a cerut organizațiilor islamice să se deschidă cu privire la această tendință: “sarcinile de integrare sunt tot mai urgente”. În afară de asta trebuie să existe dezbateri privind formarea unei culturi specifice Germaniei pentru acești imigranți.

http://www.n-tv.de/politik/Zahl-der-Muslime-steigt-auf-ueber-fuenf-Prozent-article19327016.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × = 16