Numărul nopților petrecute de turiști în orașul Köln este în scădere, pe fondul temerilor privind securitatea

Numărul nopților petrecute de turiști în unitățile de cazare din orașul Köln (landul Renania de Nord-Westfalia), una dintre destinațiile turistice majore ale Germaniei, a scăzut cu 3,5% în 2016, au informat marți oficiali din industria turismului, citați de DPA.

Printre posibilii factori care au condus la această scădere se numără agresiunile sexuale asupra mai multor femei în noaptea de Anul Nou și preocupările generale privind securitatea, a declarat Compania de Turism din Köln, care a descris scăderea drept una moderată.

Cifrele au indicat un declin accentuat al vizitatorilor străini, inclusiv o scădere de 12,1% a turiștilor din Marea Britanie. Prin comparație, numărul de nopți petrecute de vizitatorii din Germania în Köln a scăzut cu 2,8 %.

În urma atacurilor teroriste din Europa, unii operatori de turism au schimbat itinerariile tururilor europene, afectând turismul din Köln, a indicat Josef Sommer, directorul Companiei de turism amintite. Spre exemplu, mulți vizitatori din China nu mai aterizează acum la Paris sau la Düsseldorf, optând în schimb pentru orașe precum Praga sau Viena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

80 + = 89