Numărul persoanelor strămutate în ţările aflate in conflict, a ajuns la un nivel record

_82805176_82805174

Numărul persoanelor strămutate în ţările aflate in conflict, a ajuns la un nivel record

Un record 38 de milioane de oameni rămân strămutaţi în interiorul propriilor țări, prin conflicte și violență, spune un nou raport. Cifrele publicate de Consiliul norvegian pentru Refugiați (NRC) au fost catalogate ca fiind cele mai rele din această generatie. Irak, Sudanul de Sud, Siria, Republica Democratică Congo și Nigeria sunt ţările cu cei mai noi refugiaţi.

Jan Egeland, secretarul general al NRC, a declarat că cifrele ar trebui să răsune ca un apel de trezire la adresa liderilor politici. “Diplomații globali, rezoluțiile ONU, negocierile de pace și acordurile de încetare a focului au pierdut lupta împotriva oamenilor nemiloşi şi înarmaţi care sunt conduşi de interese politice sau religioase, mai degrabă decât imperative umane”, a declarat acesta.

Siria a avut cel mai mare număr de persoane strămutate intern – oamenii care rămân în patria lor, spre deosebire de refugiați, care trec granițele. Raportul arată că 7,6 milioane de oameni şi-au parasit casele, din cauza conflictului, cel puțin 35% din populație.

Ucraina, care a cunoscut lupta dintre separatiștii pro-ruseși și forțele guvernamentale, a apărut în raport pentru prima dată, cu 646,500 de oameni strămutaţi în interiorul țării în 2014.

Anul trecut, ONU a declarat ca numarul de persoane care trăiesc ca refugiați din război sau persecuție a depășit 50 milioane de euro pentru prima dată de la al Doilea Razboi Mondial. Comunitatea internațională trebuie să investească mult mai mult în prevenirea conflictelor, precum și în sprijinul pentru stramutaţi, spun agenţiile de ajutoare.

http://www.bbc.com/news/world-32608172

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 1 = 3