Numărul șomerilor este în scădere

65568272

Agenția federală germană pentru muncă are vești bune: numărul șomerilor din Germania a scăzut în luna iunie la cel mai redus nivel de multă vreme. Directorul agenției, Frank-Jürgen Weise, nu se teme de urmări dramatice în urma votului britanic.

Numărul șomerilor din Germania a ajuns în luna iunie a acestui an la cel mai scăzut nivel din ultimii 25 de ani. La Agenția federală pentru muncă (BA) au fost înregistrați în luna iunie 2.614.000 de șomeri, după cum anunță însăși autoritatea cu sediul la Nürnberg. Numărul lor este cu 50.000 de oameni mai redus decât în luna mai și cu 97.000 mai redus decât în urmă cu un an. Cota șomajului a scăzut cu 0,1 puncte la 5,9%. Mai puțini șomeri au existat ultima dată în luna iunie 1991, când 2,4 milioane de oameni nu aveau un loc de muncă.

Chiar și după ajustarea în fața efectelor sezoniere, șomajul este tot în scădere. După ajustarea sezonieră BA a numărat cu 6000 de șomeri mai puțin în comparație cu luna mai. Economiștii bancari se așteptau la un declin de doar 5000.

Piața muncii se dezvoltă în continuare în mod pozitiv, explică directorul BA, Frank-Jürgen Weise. Locurile de muncă cu măsuri de asigurare socială au crescut semnificativ ca număr. Iar cererea de forță de muncă este la un nivel ridicat.

Weise nu se teme pentru consecințe negative ca urmare a votului Brexit. Weise a declarat că nu există nici un motiv pentru a intra într-o stare de criză. El nu exclude însă ca anumite ramuri ale economiei să aibe de suferit de pe urma micșorării Uniunii Europene. Dar este convins că nu vor exista schimbări majore pe piața muncii din Germania.

http://www.n-tv.de/wirtschaft/Zahl-der-Arbeitslosen-sinkt-article18081356.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

× 5 = 30